England under vand..

I øjeblikket følger vi, hvordan store dele af England ligger under vand. Tusinder af borgere kæmper i disse dage for at sikre deres hjem mod vandmasserne. Men det er ikke kun vandniveauerne, der stiger - også utilfredsheden med regeringens indsats giver genlyd i den europæiske presse.

Den seneste tids massive oversvømmelser af det sydlige England har sat fornyet fokus på klimaændringer og håndtering af fremtidens vandmasser.

Situationen i det engelske giver ikke kun et billede af, hvad der venter os i fremtiden i forhold til nedbør og oversvømmelser, men også et praj om, hvor vigtigt det er at være ordentlig beredt, når vandet kommer.

Enormt oprydningsarbejde

For britterne blev januar 2014 den vådeste nogensinde. På landsplan blev der målt 183,8 mm nedbør, mens man i det sydøstlige og centrale sydlige England, i løbet af december og januar, nåede helt op på 372,2 mm - den vådeste to-måneders periode siden 1910.
Ifølge de engelske miljømyndigheder er vandstanden i flere af landets floder på det højeste niveau, som nogensinde er registreret. Mere end 5.800 ejendomme er oversvømmede, 5,2 mio ejendomme er i fare for at blive oversvømmet og tusindvis af borgere har været, eller er fortsat, uden strøm.

Også infrastrukturen er hårdt ramt. Flere toglinier er fortsat ude af drift, tuneller står under vand og reparationsarbejdet på ødelagte skinner forhindres fortsat p.g.a. de øgede vandstande.
Ifølge revisionshuset PricewaterhouseCoopers vil oprydningsarbejdet efter den seneste tids oversvømmelser kunne løbe op i ca. 1 mia. £.

Manglende tillid til myndighederne

Den seneste tids voldsomme regnmængder har skabt fornyet debat om klimaændringer og krisehåndtering i den engelske befolkning.

En undersøgelse, udført af ICM for organisationen Avaaz, viser, at 38% af de ca. 2000 adspurgte borgere mener, at den engelske regering bør gå mere aktivt til problemerne på klimaområdet og iværksætte flere konkrete tiltag.

Dette tal afspejles også i den seneste tids stærke kritik af regeringens, og ikke mindst premierminister David Camerons, indsats under oversvømmelserne.

Ifølge en epinion-måling i avisen the Observer, mener 51%, at Cameron har håndteret oversvømmelserne ‘dårligt’. Heraf bedømte 23% premierministerens indsats som ‘ret dårlig', mens 28% betegnede den som ’meget dårlig’. Kun 23% var tilfredse med regeringslederens reaktion på krisen.

Konferencen 'VAND, STORMFLOD & BEFOLKNING' d. 30. april i Kolding sætter fokus på oversvømmelse og effektiv indsats.

Der stilles store krav til myndighederne, når vandet kommer. Med konferencen 'Vand, stormflod og befolkning' d. 30. april sætter LIVA Kurser fokus på kommunens rolle i forbindelse med oversvømmelse, klimatilpasning og effektiv kriseindsats.
Man kan læse mere om forårets conference og tilmelde sig her.

Joomla SEF URLs by Artio